naar top
Menu
Logo Print

PLEISTER KIEZEN

Je kan grofweg een onderscheid maken tussen twee soorten gevelpleister. Ofwel heb je te maken met een mineraal pleister, ofwel heb je een siliconenpleister. We zetten de verschillen even op een rijtje.

MINERAAL PLEISTER

We spreken van mineraal pleister als er gebruikgemaakt wordt van de klassieke techniek. Hierbij wordt een mengsel van zand, cement en kalk tegen de wand aangebracht. Omdat er geen synthetische stoffen in verwerkt zijn noemt men dit ook wel een natuurlijk pleister. Deze vorm van bepleistering is effectief waterkerend en tegelijk dampopen. De gevel kan dus blijven ademen nadat dit pleister is aangebracht. Het pleister kan in de kern aangekleurd worden. Mineraal pleister kan vocht opnemen, daarom werk je steeds in combinatie met een gevelplint.

SILICONENPLEISTER

Het alternatief voor mineraal pleister is siliconenpleister. Dit soort bepleistering is gemaakt op basis van kunsthars, waardoor men soms spreekt van een synthetisch pleister. Synthetische bepleistering heeft als voordeel dat zelicht is van gewicht en toch voldoende hard. Krassen of stoten kunnen dus geen kwaad. Het product is ook elastisch, dit heeft dan weer een positief effect op het vermijden van barsten. Het siliconenpleister is ook volledig waterdicht.

ONTDEK HET ASSORTIMENT PLEISTERS

 

    • CANTILLANA
    • KNAUF
    • WILLCO
    • STO