naar top
Menu
Logo Print

GEVELPLEISTER: DE PLAATSING

Gevelpleister sfeerEen gevelpleistering tegen je muur zetten kan om esthetische redenen. Je kan kiezen uit heel wat kleuren. Een (gedeeltelijk) gepleisterde gevel vormt een contrast met bakstenen muren.

Toch heeft pleister op de gevel ook een nuttige functie: je gevel is ermee gewapend tegen verschillende weersinvloeden. Vaak wordt een gevelpleister ook gebruikt in combinatie met een gevelisolatie.

gevelpleister

STAP-VOOR-STAPMETHODE

Bij het plaatsen van een gevelpleister hou je 5 belangrijke stappen voor de geest. Zoals bij alle klussen begin je met een goede planning en voorbereiding. Goed begonnen is immers half gewonnen. Als je met de eigenlijke werken begint, dan is de eerste stap het plaatsen van profielen op de hoeken. Daarna volgt eerst een wapeningsnet en ten slotte kan je de eigenlijke gevelpleister aanbrengen. De laatste stap is dan de afwerkingsfase.

PLEISTER KIEZEN

Je kan grofweg een onderscheid maken tussen twee soorten gevelpleister. Ofwel heb je te maken met een mineraal pleister, ofwel heb je een siliconenpleister. We zetten de verschillen even op een rijtje.

PLEISTER EN ISOLATIE

Gevelpleister en isolatie is een gouden combo. Je hebt heel wat voordelen als je harde isolatieplaten en gevelpleister samenbrengt.