naar top
Menu
Logo Print

STAALFRAMEBOUW

Staalframebouw kun je vergelijken met houtskeletbouw. Hier bestaat de dragende structuur van de woning uit stalen profielen.

STERKE PROFIELEN

staalframebouw

Bij staalframebouw heb je geen puntlasten. Gemiddelde staat er om de 60 cm een verticaal profiel. Op die manier wordt de last optimaal verspreid over de volledige constructie.

PRECISIE 

Net zoals bij de verschillende prefab methodes ken je op voorhand alle maten. Met andere woorden, je hoeft niet te wachten om ramen en deuren te bestellen. 

FLEXIBILITEIT 

Bij het gebruik van stalen profielen zijn grote overspanningen tot 9 meter mogelijk.

DUURZAAM

staalframe

Net zoals bij prefab in beton, is staal volledig recycleerbaar. Daarnaast heb je ook geen afval op de werf, dus het heeft ook nog een ecologisch voordeel. Bovendien zijn stalen frames levenslang bestand tegen vocht.

NIEUWE BOUWMETHODE

Staalframebouw waait stilletjesaan over uit Australië, waar de methode al jarenlang toegepast wordt. In België is de methode relatief nieuw, waardoor er ook maar een beperkt aantal fabrikanten zijn. Wil je toch deze methode toepassen, contacteer dan best rechtstreeks de fabrikant. Of laat je bestaande bouwplan omvormen tot een staalframebouw door een architect.