naar top
Menu
Logo Print

PREFABBETON 

Prefabbeton is een bouw- of constructiemateriaal van beton of gewapend beton. Het wordt gefabriceerd op een andere locatie dan de bouwlocatie, waar het dan wordt verwerkt.

KORTE BOUWTERMIJN ZORGT VOOR EFFICIENTIE

prefabbeton

Klassieke bouw duurt één tot anderhalf jaar. Bij prefab elementen uit beton, waarbij de volledige constructie opgebouwd is in de fabriek, staat de volledige ruwbouw in ongeveer vijf werkdagen recht.

Ook de isolatie, ramen en deuren en de gevelbekleding zijn dan al in orde. De snelle plaatsing zorgt dus voor lagere arbeidskosten. Daardoor is het economisch ook efficiënt. Daarnaast ben je met prefab ook minder afhankelijk van het weer.

PRIJS-KWALITEIT

prefabbeton

De relatief lage prijs van deze prefab elementen komt door de productie in een fabriek. De omgeving zorgt voor minder afval en minder fouten, waardoor de kostprijs aanzienlijk kan zakken. De omgeving van een fabriek zorgt ook dat de kwaliteit erop vooruitgaat. Gespecialiseerde arbeiders en een gecontroleerde temperatuur zorgen uiteraard voor een hogere kwaliteit. 

VEILIGHEID

Prefab betonelementen zijn brandvast. Daarom worden ze vaak gebruikt voor noodruimtes. De sterkte en elasticiteit van het beton zorgen ervoor dat deze elementen ook extra veilig zijn. 

DUURZAAM EN ENERGIEVRIENDELIJK

prefabbeton

Het overgrote deel van de productie kan volledig gerecycleerd worden. Omwille van de thermische eigenschappen zijn de prefab betonelementen ook energiebesparend.

Doordat er gebruikgemaakt wordt van lokale producten is de productie milieuvriendelijker omdat het transport van de grondstoffen tot een minimum worden beperkt.

NADEEL: MEERKOST BIJ DE RUWBOUWWERKEN

prefabbeton

Voordat men aan de plaatsing van de zware gevelbekleding begint, moet er gezorgd worden voor dikkere funderingen en raamlateien. Ten opzichte van een klassieke woning, brengt dit een hele hoop extra kosten met zich mee.

Alle beslissingen moeten genomen worden tijdens de ontwerpfase. Wijzigingen in de loop van de werken zijn vrijwel onmogelijk of zijn extreem duur. Anders kun je dit ook als een voordeel uitspelen. Als je kiest voor prefab, heb je direct een overzicht van het totale kostenplaatje en kom je nadien niet voor verrassingen te staan.