naar top
Menu
Logo Print

PREFAB IN HOUTSKELETBOUW

Prefab Hout

Bij Prefab in houtskeletbouw worden de verschillende onderdelen van de woning op voorhand gemaakt en getransporteerd naar de locatie. Prefab in houtskeletbouw is een veelgebruikte methode en heeft bovendien tal van voordelen. 

Prefab houtskeletbouw constructie

Korte bouwtermijn: Door prefab houtelementen te gebruiken is de woning vaak op één dag water- en winddicht. Bij een verbouwing wordt de eventuele werfhinder ook beperkt tot een minimum.

Geen budgettaire verrassingen: Wanneer je een een goede kosteninschatting kan maken, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Daarnaast is deze manier van werken niet langer afhankelijk van het weer. Verder worden ook de onvoorziene omstandigheden gemeden.

Prefab in houtskeletbouwEcologisch en duurzaam: Prefab houtbouw is duurzaam en ecologisch verantwoord. Hout isoleert perfect, dus er kan efficiënter gewerkt worden met energie bij het verwarmen van de woning. Bij de verwerking van hout heeft men nauwelijks fossiele brandstoffen nodig.

Comfortabel: Omdat houtskeletbouw een droogbouwtechniek is, komt er weinig water aan te pas. De houtbouw heeft dus geen droogtijd nodig. Anders dan bij de traditionele bouw, spaart dat al snel enkele duizenden liters water.

Aangenaam wonen: De goede isolerende eigenschappen, het ontbreken van koudestraling en het vochtregelurend vermogen zorgen voor een aangename gevoelstemperatuur.