naar top
Menu
Logo Print

Prefab

PREFABELEMENTEN

Prefab is de afkorting van prefabricage. Hierbij worden de materialen voordien in een fabriek of werkplaats tot elementen gemaakt. Daarna worden ze rechtstreeks naar de bouwplaats getransporteerd en ter plaatse verwerkt.
Er bestaan verschillende voorbeelden van prefab, waaronder beton, hout en staal. Deze zullen de bouwtijd versnellen tijdens de uitvoeringsfase.
Tijdens de voorbereiding zal dit proces wel meer tijd in beslag nemen. Alles moet namelijk goed uitgetekend zijn en daarna grondig gecontroleerd worden. Dit wordt gedaan om dure aanpassingen tijdens de plaatsing te voorkomen.

 

PREFAB IN HOUTSKELETBOUW

Prefab in houtskeletbouw

Bij Prefab in houtskeletbouw worden de verschillende onderdelen van de woning op voorhand gemaakt en getransporteerd naar de locatie. Prefab in houtskeletbouw is een veel gebruikte methode en heeft bovendien tal van voordelen.

PREFABBETON

Prefabbeton

Prefabbeton is een bouw- of constructiemateriaal van beton of gewapend beton. Ze wordt gefabriceerd op een andere locatie dan de bouwlocatie, waar het dan wordt verwerkt.

STAALFRAMEBOUW

Staalframebouw

Staalframebouw kun je vergelijken met houtskeletbouw. Hier bestaat de dragende structuur van de woning uit stalen profielen.