naar top
Menu
Logo Print

NA HET VERVEN

Je verfborstel of -rol laat je uiteraard niet zomaar liggen wanneer je klaar bent. Idem met verfresten en ander materiaal. Voor de volgende verfklus, of als je het simpelweg proper wil hebben, zijn er een aantal dingen dat je moet doen.

WAT MET JE BORSTEL OF ROL?
WAT MET VERFRESTEN?
JE MATERIAAL REINIGEN

WAT MET JE BORSTEL OF ROL?

huishoudfolie

Neem je een pauze tussen de verflagen, of doe je pas de andere dag weer door? Bewaar borstel of rol ingewikkeld in huishoudfolie. Als er geen lucht aan kan, en het materiaal dus niet kan uitdrogen, blijft je borstel of rol bruikbaar voor enige tijd. Zelfs een restje verf met wat huishoudfolie blijft zo na een dag nog goed.

WAT MET VERFRESTEN?

ralkleur

Restjes verf bewaar je het liefst in een koele ruimte, afgezonderd van licht. Restanten blijven zo'n twee jaar goed. Schrijf op de verfpot wanneer je de verf hebt gebruikt, en voor welke ruimte.

Duid ook de kleurcode aan. Dat is handig als je later nog moet bijkopen.

JE MATERIAAL REINIGEN

spoelen

Materiaal reinigen? Bij watergedragen verf spoel je het meeste al af onder de koude kraan.

Let wel op, het afvalwater mag je niet zomaar in de riool gieten, in plaats daarvan breng je die naar het containerpark.

De laatste verfresten was je uit met warm water en wat zeep. Solventgedragen verf was je grotendeels uit met white spirit, de laatste restanten pak je aan met wat zeep.

Verfresten giet je nooit weg in de gootsteen of riool. Laat ze opdrogen en breng de restanten naar het containerpark. Lege verfblikken horen bij het klein gevaarlijke afval.

Borstels en verfrollen bewaar je best al hangend, zodat ze niet op hun haren moeten steunen en zo dreigen om te buigen. Je zal er zo nooit meer goed mee kunnen schilderen: de beschadigde haren zouden strepen maken.

MAAK ZELF EEN VERFFILTERSYSTEEM

Niets zo lastig als je verfborstels uitwassen na het schilderen, zeker omdat je eigenlijk verplicht bent je spoelwater naar het containerpark te brengen. Wij maakten daarom een filtersysteem waarmee je vlotter je borstels kan reinigen én je afvalwater wordt beperkt.

Lees hier hoe je deze klus klaart.
DOWNLOAD HET BOUWPLAN