naar top
Menu
Logo Print

4 REDENEN OM JE GARAGEPOORT TE VERNIEUWEN

ISOLATIE

garagepoortEen oude garagepoort is vaak niet geïsoleerd. Op zich geen probleem tenzij je garage binnen het beschermde volume van je woning ligt. In dat geval wordt het misschien tijd om op zoek te gaan naar een nieuw, geïsoleerd exemplaar. Ook als je vaak in je garage vertoeft kan dit een aangename verbetering zijn.

Tip: Kantelpoorten die niet geïsoleerd zijn, kan je in principe zelf gaan isoleren om kosten te besparen. Lees hier hoe dit moet.

SOEPELHEID

soepelheid

Poorten die al op leeftijd komen lopen vaak niet meer zo soepel. Als je ze niet meer vlot open en toe kan doen of als je poort niet meer voldoende sluit, dan wordt het toch wel tijd om een nieuwe te overwegen.

(INBRAAK)VEILIGHEID

inbraak

Een garage herbergt vaak een schat waar je lang voor hebt gewerkt. Het is dan ook belangrijk dat deze veilig opgeborgen is. De nieuwere garagepoorten zetten in op veiligheid met betere sloten en extra beveiliging. Ben je niet zeker dat je poort wel bestand is tegen inbrekers? Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een poort met het keurmerk SKG.

Veiligheid is belangrijk en dat geldt ook voor je eigen veiligheid. Nieuwere poorten zijn voorzien van allerlei snufjes om die te garanderen. Denk maar aan een vingerklembeveiliging die voorkomt dat verdwaalde vingers tussen de panelen van de poort raken.

VERNIEUWING VAN BUITENSCHRIJNWERK

buitenschrijnwerk

Er zijn natuurlijk ook nog andere redenen om je poort te gaan vervangen. Misschien ben je van plan je ramen en deuren te vernieuwen en waarom dan niet meteen ook je garagepoort? Of misschien heb je plaatsgebrek en is een andere variant van de garagepoort geschikter?