naar top
Menu
Logo Print

IN 5 STAPPEN JE GARAGEPOORT OPFRISSEN

Reinigen is één ding maar je kan ook verder gaan en je poort opfrissen met een nieuwe laag verf. Bij houten garagepoorten of bij een staalplaat zal je dit geregeld moeten doen. Andere materialen hebben dit in principe niet nodig, maar je kan ze wel voorzien van een kleurtje, indien je dit wenst.

1. REINIGEN EN ONTVETTEN

Voor je gaat verven moet je poort volledig proper zijn. Verwijder hierbij ook eventuele loszittende of afbladderende delen. Zorg daarna dat je poort droog is voor je aan de volgende stap begint. 

Nadat de poort proper is gezet, zal je deze moeten ontvetten. Zo verwijder je de resterende oliën en andere residuen die een goede hechting van de verf verhinderen. Kies hierbij een geschikte ontvetter voor het materiaal van je poort.

2. SCHUREN

garagepoort

Zit er een oude verflaag op de poort? Dan zal je deze eerst licht moeten opschuren. Door deze oude laag op te ruwen zorg je er namelijk opnieuw voor dat de verf zich goed kan hechten. Kies je schuurpapier op basis van je materiaal en gebruik een fijne korrel.

Let wel op, bepaalde materialen hebben niet per se een oude laklaag zoals pvc, geanodiseerde aluminium en staal en die hoef je dan uiteraard niet te schuren.

3. ONTSTOFFEN EN BESCHERMEN

ontstoffenHeb je moeten schuren? Voor je kan beginnen met schilderen moet je poort dan volledig stofvrij gemaakt worden. Doe dit met een vochtige doek, zonder reinigingsmiddel.

Plak daarna de stukken waar je geen verf wil af met schilderstape en vergeet ook je vloer niet te voorzien van een doek of zeil.

4. PRIMER AANBRENGEN

garagepoort

Een geslaagde verfbeurt wordt vooral bepaald door de keuze van een geschikte primer. Die zorgt namelijk niet alleen voor een egale kleur maar zal ook een optimale hechting van de verf verzekeren.

Welke primer je moet gebruiken wordt volledig bepaald door het materiaal dat je wil gaan schilderen. Zo heb je primers die specifiek voor pvc of non-ferrometalen zoals aluminium bedoeld zijn. Lees hierbij ook goed de gebruiksaanwijzing en respecteer zeker de droogtijden.

5. VERVEN

vervenDe laatste stap is het verven van je poort. Kies voor een kwaliteitsvolle verf die geschikt is voor het materiaal van je poort. Voor een optimaal resultaat zal je een tweede en eventueel zelfs een derde laag nodig hebben.

Gebruik een verfborstel voor de moeilijk bereikbare stukken en een rol voor de vlakke stukken. Indien je dit hebt, kan je eventueel ook een verfspuit gebruiken. Bescherm zeker voldoende de grond en muren rond je garagepoort en denk ook aan je eigen veiligheid.

Lees hier hoe je je poort verder kan upgraden.
Of misschien ben je toe aan een nieuwe poort? Ontdek het hier.

TERUG MIJN FAVORIET