naar top
Menu
Logo Print

3 MATERIALEN OM JE VERANDA MEE OP TE BOUWEN

Aluminium heeft een lange levensduur. Hout kan grote afstanden overbruggen en de goedkoopste optie is pvc. Welk materiaal kies je nu best? Wij overlopen alle voor-en nadelen. 

1. ALUMINIUM
2. HOUT
3. PVC

1. ALUMINIUM

aluminiumAlumunium heeft een lange levensduur. Bovendien is het ook nog eens heel stevig. Zo worden grote overspanningen met dunne profielen mogelijk. Veel lichtinval is hier het belangrijkste voordeel.

Verder heeft aluminium ook een goede isolerende werking, is het krasbestendig en vereist het nauwelijks onderhoud.

Maar het materiaal heeft ook enkele nadelen. Door de dunne profielen en metaallook is het vooral geschikt voor moderne woningen. 

2. HOUT

houtOok hout kan grote afstanden overbruggen. Dus hier zijn ook grote glaspartijen mogelijk. Hout werkt daarnaast ook isolerend en geeft je woning ook een warme uitstraling, ongeacht of het een een landelijke of een moderne bouwstijl heeft.

Daarnaast is hout ook heel gemakkelijk bewerkbaar en kan je het uitzicht van je veranda zelf bepalen.

Het grootste nadeel van een houten veranda is dat je het materiaal regelmatig moet onderhouden om zo rotting en verkleuring te voorkomen. J

e kiest ook beter voor een houtsoort die bestand is tegen de weersomstandigheden. Maar zo loopt de prijs natuurlijk snel op, wat ook een rol speelt in de beslissing van de materiaalkeuze.

3. PVC

pvcVoor de goedkoopste optie is pvc het aangewezen materiaal. De prijs van kunststof ligt meestal lager dan die van aluminium of hout. Pvc moet je, net zoals aluminium, nauwelijks onderhouden.

Wat ook een belangrijke rol kan spelen in je keuze van het materiaal. Verder is het ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat de veranda en de woning één geheel worden.

Pvc is natuurlijk minder sterk, dus de profielen zullen ook dikker moeten zijn om dezelfde overspanningen te kunnen maken.