naar top
Menu
Logo Print

KLASSIEKE VERANDA OF LEEFVERANDA

Het materiaal waaruit de veranda is opgebouwd speelt een grote rol. En daar zit meteen ook het grootste verschil. Een klassieke veranda is meestal compleet uit glas gebouwd. De leefveranda daarentegen, is gemaakt van aluminium of hout. Of een combinatie tussen beide materialen. Zo ben je 100% zeker dat de veranda goed geïsoleerd is. Een lichtkoepel zorgt hier meestal voor de nodige lichtinval.

KLASSIEKE VERANDA
LEEFVERANDA

KLASSIEKE VERANDA

klassieke verandaBij een klassieke veranda kun je meestal niet het hele jaar door genieten. Dat komt doordat de temperaturen hoog oplopen wanneer de zon doorbreekt in de zomer. In de wintermaanden geldt het omgekeerde effect.

Door de grote ramen, zal de koude gemakkelijker doordringen. Als je in de wintermaanden wilt profiteren van je veranda, moet de verwarming voortdurend opstaan om ze op een goeie temperatuur te houden.

LEEFVERANDA

leefverandaEen leefveranda dient uiteindelijk als verlenging van je huis, die opgebouwd is uit goed isolerend materiaal. Zo zal de veranda ook het hele jaar door een aangename temperatuur hebben.

Aangezien veranda en woning in één stuk doorlopen, is de temperatuur hier veel gemakkelijker te regelen