naar top
Menu
Logo Print

VERANDA PLAATSEN

Veranda

Een veranda kan meerdere doeleinden hebben. Dus is het belangrijk om eerst na te denken over de wijze waarop je de veranda gaat gebruiken. Wanneer je ze enkel in de lente en zomer wilt gebruiken, dan hoeft de veranda niet zwaar geïsoleerd te worden. Bovendien kun je ook gebruikmaken van lichter materiaal. Wil je het hele jaar genieten van je veranda, kies je misschien liever voor een woon- of leefveranda. Op deze manier creëer je heel wat extra ruimte. De veranda wordt zo een volwaardige uitbreiding van de woning, waar je elk moment van het jaar kunt genieten.

KLASSIEKE OF LEEFVERANDA

verandaHet materiaal waaruit de veranda is opgebouwd speelt een grote rol. En daar zit meteen ook het grootste verschil. Een klassieke veranda is meestal compleet uit glas gebouwd. De leefveranda daarentegen, is gemaakt van aluminium of hout. 

SOORT MATERIAAL

houtAlumunium heeft een lange levensduur. Hout kan grote afstanden overbruggen en de goedkoopste optie is pvc. Welk materiaal kies je nu best? Wij overlopen alle voor-en nadelen. 

BEGLAZING

beglazingEr wordt vaak gekozen voor hoogrendementsglas. Dat bestaat uit twee lagen glas die door een spouw gescheiden worden. Bij HR+glas is deze spouw gevuld met droge lucht. Bij HR++glas is dat een edelgas, zoals argon. De u-waarde van hoogrendementsglas bedraagt 1,1 à 1,4. Hoe lager de u-waarde, hoe beter het glas isoleert. Tegenwoordig is HR++glas al de standaard geworden. Ondertussen kan er ook al gekozen worden voor triple HR+++glas.

ZONWERING

zonwering

Een screen is eigenlijk de enige soort zonwering die effectief is tegen de warmte van de zon. Het zorgt ervoor dat de veranda aangenaam koel blijft. Bovendien heb je geen last van hinderlijke reflecties. Daarnaast kun je hiermee nog eens de schadelijke UV-straling tegenhouden.

VIND DE VERANDA DIE BIJ U PAST