naar top
Menu
Logo Print

GAS, OF ELEKTRISCHE BARBECUE?

gasbbqOf gewoon draaien aan de knoppen van het fornuis? Een barbecuetoestel op gas, of een elektrisch type, laat toe om meteen te starten. Er is geen wachttijd, en de temperatuur is steeds regelbaar. De bakplaat en grill zijn ook gelijkmatig warm. En er is geen fijn stof of rook tijdens het gebruik. Om tóch een rokerige smaak te creëren, kan je wat experimenteren met behulp van kruiden. Bij een elektrisch model komt er geen vuur aan te pas. Enkel de kabel insteken, en klaar. Makkelijk en veilig voor op de camping, bijvoorbeeld.

controle gasflesControleer bij een barbecue op gas wel steeds de datum op de gasfles, en of er geen gaatjes in de gasslang zitten. Wrijf daarvoor de koppeling en gasslang in met wat zeepsop. Waar de zeepsop mogelijk wat luchtbellen maakt na het opendraaien van de gasfles, zit je ergens met een lek. Zet de gasfles altijd rechtop, zowel tijdens het barbecueën als bij het opbergen. 

Steek een barbecue op gas direct aan op het moment dat het gas wordt opengedraaid. En haal het deksel van de barbecue voordat je hem aansteekt. En draai na gebruik de gasfles uiteraard altijd dicht.

Welk barbecuetoestel geniet nu jouw voorkeur? Overloop de mogelijkheden nog eens in dit filmpje ...