naar top
Menu
Logo Print

MUUROPPERVLAK EFFEN EN ZUIVER MAKEN

Bij het aanbrengen van een product op eender welke drager geldt steeds dat het oppervlak zuiver moet zijn. Problemen zoals opstijgend vocht moeten dus eerst aangepakt worden voor je met renoveren begint.

muuroppervlakZul je gaten gaan opvullen, dan verwijder je eerst de losse brokstukjes daarrond. Ook oude schroeven, nagels of pluggen haal je natuurlijk uit de muur.

Bemerk je witte aanslag op de ondergrond (veroorzaakt door salpeter), dan veeg je die ook zo veel mogelijk weg voor je met de herstelling begint.

pleisterHet kan zijn dat je ook een deel van het oude pleister rondom de beschadiging moet wegnemen. Tik er eens met een potlood tegenaan; klinkt het hol, dan moet het weg.

Indien er plaatselijke schade is in je behangpapier, maar je niet volledig wilt herbehangen omdat de rest bijvoorbeeld nog in goede staat verkeert, dan kun je eventueel één strook weghalen en enkel dat stuk opnieuw behangen.

behang los

Behang maak je los met een behangafsteker, maar indien dat moeilijk gaat, kun je ook nog een losweekmiddel gebruiken. Voor een grote oppervlakte komt een behangafstomer dan weer van pas.

Pleisterwerk herstellen

Voor je een gat gaat vullen, kun je het best eerst de randjes schuin afkappen of afsnijden. Dit zorgt voor een groter oppervlak waar het pleister zich aan kan hechten.

grote beschadiging

Bij een grote beschadiging controleer je met een rei of regel of het oppervlak rond de beschadiging in één vlak ligt. Komt het pleister aan de ene kant wat hoger dan aan de andere kant, dan werk je het bij met hamer en beitel.

Vergeet niet om, voor je begint met de herstellingen, alles goed te ontstoffen.