naar top
Menu
Logo Print

TIPS ROND ELEKTRISCH GEREEDSCHAP

KWALITEIT

Waar moet je dan allemaal op letten? Kwaliteit heeft uiteraard zijn prijs. Kijk in de eerste plaats naar de werken die je wilt uitvoeren. Moet je enkel een keertje wat parket op maat zagen? Of wil je dat die handcirkelzaag niet alleen de verbouwingen overleeft, maar ook daarna nog van pas komt? Weet dus het verschil of je een hobbyklusser, of een af-en-toeklusser bent.

GEBRUIKERSERVARING

Ook de gebruikerservaring is nuttig. Ga niet alleen af op de info van de verkoper uit de winkel. Vraag ook raad aan vrienden, hoe zij een bepaald merk ervaren. Wat zijn de positieve en negatieve punten? Lees online reviews, vergelijk prijzen. Koop dus niet zomaar lukraak.

ELEKTRISCH VS. ACCU

accuVroeger had je alles elektrisch. Nu is het aanbod op accu enorm uitgebreid, en zijn machines op batterijen alsmaar krachtiger geworden. Geen snoer, dat is flexibel in gebruik. Een kabel biedt dan weer de zekerheid van continue voeding, al moet je hem eerst uitrollen en kan die in de weg hangen bij je werkstuk. Het zijn allemaal vragen die je kan stellen tijdens de zoektocht naar het ideale gereedschap.

6 ONMISBARE TOOLS

Je hoeft helemaal niet de ganse winkel leeg te kopen. De basistools een boormachine, schuurmachine, decoupeerzaag, handcirkelzaag - of misschien een afkort- en tafelzaag nodig, en als het kan ook nog een haakse slijper. Wil je er meer over te weten komen? Klik alvast op de onderstaande afbeeldingen voor meer tips en tricks.

En vergeet niet …

veiligheidBij gebruik van machines, wil je niet alleen dat het gereedschap lang mee gaat. Ook jezelf. Denk dus steeds aan je veiligheid. Werk je in het stof? Vliegen er splinters of gensters in het rond? Zet die veiligheidsbril op. Produceert je machine te veel decibels? Denk dan aan je oren, en zet gehoorbescherming op. En handschoenen geven je meer grip en bescherming waar nodig.