naar top
Menu
Logo Print

BETAALBAAR OPBERGEN!

Een opgeruimd huis oogt niet alleen mooi, maar zo behoud je het overzicht en raak je niets meer kwijt. Je kan enerzijds opbergboxen kopen, maar wij tonen je hoe je die zelf kan maken.

Kies om je opbergboxen te kopen of om ze zelf te maken

IN DE WINKEL: KIES OPBERGBOXEN VOOR SPECIFIEKE SITUATIES

situatieOpbergboxen zijn blijvers in ieder gezin, ook al zijn ze tegenwoordig kwalitatief, multi-functioneel en esthetisch. Hoewel de klassiekers echte toppers blijven, is er voor elke specifieke toepassing een geschikte opbergbox: in alle maten, met of zonder deksel, wieltjes of scheidingswand, transparant, in rustige of opvallende kleuren.

Meer deksels

met deksel

Steeds vaker worden er boxen met een deksel aangeboden. Een (hermetisch) afsluitsysteem voor stof en vocht is belangrijk; stevige deksels ook waarop je zelfs kan zitten of staan. In boxen met een waterdicht deksel kan je bv. gereedschap opbergen in het tuinhuis zonder dat het 's winters roest. Archiefproducten (beeld- en fotomateriaal, diverse documenten ...) vangen geen stof.

Frisse look

frisse look opbergboxen

Ook de look wordt veel belangrijker en luidt als het ware het tweede leven van de box in. Qua kleuren zien we in de goedkopere modellen veel zwart. Dit is dikwijls recuperatieplastic, dus het goedkoopste. Als materiaal wordt er veelvuldig polypropyleen gebruikt vanwege de stevigheid. In de rest van het huis (dressing, keuken, kinderkamer ...) krijgen boxen in natuurlijke én opvallende tinten een plaatsje op de eerste rij.

De trenddesigns doen Zweeds aan, hout, en dan vooral beuk, is een opkomend materiaal. Afhankelijk van de soort en het merk kennen ook lijnen met een gevlochten aspect enig succes, of met een opdruk van pakweg dieren en bloemen.

Extra toepassingen

kerstSommige exemplaren hebben een softtouchoppervlak, waardoor ze een luxueuzere look-and-feel krijgen. Ook aan extra comfort wordt er gedacht, bijvoorbeeld door middel van geïntegreerde hendels voor het gemakkelijk dragen. Veel merken onderscheiden zich met mooie features, zoals mix & matchdeksels en -boxen. Of met boxen voor zeer specifieke toepassingen, denk maar aan kerstdecoratie, om schoenen in op te bergen, voor naai- en schoenpoetsgerief. Vroeger liep de verkoop van dergelijke exemplaren beduidend minder.

Must haves

Stapelbare opbergboxen zijn onontbeerlijk. Basis zijn de alom gekende toppers met inhouden van ca. 7 tot 50 liter, naar keuze met of zonder deksel.

Plooibox

Ten slotte mag ook de plooibox niet ontbreken; die werkt zeer plaatsbesparend.

ZELF MAKEN: DAT KAN OOK

Een speelgoedkist

kist

Een speelgoedkoffer of een schatkist. Je kan het makkelijk zelf maken uit gerecycleerd hout.

Wij tonen hoe je deze stap voor stap zelf kan maken.
Download hier het bouwplan

Opbergboxen

:-)

Ook een set opbergboxen met een vrolijk karakter kan je zelf maken. 

Bekijk hier hoe je de vrolijke opbergboxen zelf kan maken.