naar top
Menu
Logo Print

ALLES OVER DOMOTICA

Ben je van plan te gaan bouwen of grondig te renoveren, dan doe je er tegenwoordig goed aan om op voorhand te beslissen of je thuis ook van domotica wilt genieten, zodat de bekabeling daarvoor tijdig voorzien kan worden. Domotica is een verzamelterm voor de technieken die bepaalde processen in en rondom het huis automatiseren. Denk bijvoorbeeld maar aan het aan- en uitdoen of dimmen van lichten, het regelen van de temperatuur, de bediening van de rolluiken en de muziek enzovoort. 

Deel dit artikel op Facebook

WAT IS DOMOTICA?

programmatie

Via domotica kan werkelijk alle elektrische appa­ratuur in een woning worden geïntegreerd in één systeem. Verwarming, verlichting en verluchting zijn daarbij belangrijke aspecten, maar hoe zit het eigenlijk met de opbouw van een domoticasysteem?

Lees het volledige artikel

3 REDENEN WAAROM DOMOTICA HET DAGELIJKSE LEVEN VERBETERT

videofonie

Vanzelfsprekend zorgt domotica voor een verbetering van je leefcomfort, maar wist je dat domotica ook de veiligheid van je woonst vergroot en je energieverbruik efficiënter regelt? Lees hier meer over deze drie grote voordelen.

Lees het volledige artikel

VIDEO ► Domotica in een nieuwbouwwoning

DOMOTICA VOOR DE DOE-HET-ZELVER

domoticva

Het grote voordeel is dat je niet per se ingrijpende werkzaamheden moet uitvoeren in het huis. Draadloze systemen kunnen vrij eenvoudig en ter plaatse worden geïnstalleerd. Bovendien zijn de systemen modulair én met al bestaande ingebouwde systemen te gebruiken.

Lees het volledige artikel

VIDEO ► Hoe een robotmaaier installeren