naar top
Menu
Logo Print
23/03/2019 - ANDY CAMPE

HET GEBRUIKSGEMAK VAN JE WERKSTOFZUIGER

Naast een geschikt krachtig toestel zijn het ook de (extra) opties en ergonomische uitvoering die het verschil gaan uitmaken of je het toestel handig zal vinden of niet. Maak op voorhand een overweging van wat de alleszuiger voor jou moet kunnen presteren.

 • opvangcapaciteit inhoud tank opvangbak werkstofzuigerCAPACITEIT
  De grootte van de opvangbak bepaalt hoe vlug je de tank moet legen. Hoe groter de opvangbak, hoe langer de optimale zuigkracht van het toestel: de luchtdoorstroming raakt minder vlug beperkt om de aanzuigkracht te genereren.
 • bereik werkstofzuigerACTIERADIUS
  Hoe langer de elektrische kabel, hoe mobieler je bent. Uiteraard kan je de elektrische kabel te allen tijde verlengen met een verlengkabel. Een stofzuiger op accu maakt je extra mobiel. Je hoeft geen kabel mee te sleuren en je kan er zo de trap mee op. Ook de lengte van de stofzuigerslang kan soms net dat extra beetje uitmaken om makkelijker ergens te geraken.
 • verloopstuk alleszuiger bouwstofzuiger multizuigerHULPSTUKKEN
  Bij de multizuiger vind je allerlei accessoires in de doos. Een mondstuk met borstelharen dat je eventueel kan afwisselen met een mondstuk met dweilfunctie. Een fijner mondstuk om beter bij randen en hoeken te werken zit er standaard ook wel bij.
  Om de hulpstukken aan te sluiten, heb je ook een verloopstuk. Dat overbrugt de verschillende diameters tussen stofzuigerslang en mondstuk. Of je gebruikt ze als oplossing om de stofzuiger te kunnen aansluiten op een machine om ermee te werken ter afzuiging van het stof.
 • wielen werkstofzuigerWENDBARE WIELEN EN PARKEERREM
  Wielen maken het toestel mobiel. Ze moeten vlot kunnen draaien en rollen. Bij exemplaren met twee grotere basiswielen kan je de stofzuiger makkelijker oplichten indien je een klein niveauverschil tussen twee vloeren wilt overbruggen, of als je over de elektrische kabel wilt rijden. Indien je een of meerdere wielen vast kan zetten met een rem, blijft de stofzuiger netjes geparkeerd. Een niet te missen functie bij het stofzuigen van je auto, bijvoorbeeld. Dan is er geen risico dat de alleszuiger tijdens onvoorziene bewegingen krassen gaat maken tegen de lak van je auto.
 • bouwstofzuiger alleszuiger multizuiger stopcontactGEÏNTEGREERD STOPCONTACT
  Een werkstofzuiger voorzien van een geïntegreerd stopcontact laat toe om de stofzuiger aan te sluiten ter afzuiging van het zaagmeel bij een cirkelzaag, tafelzaagmachine enzovoort ...
 • blaasfunctie alleszuigerBLAASFUNCTIE
  Door middel van een bedieningsknop, of door de stofzuigerslang op de daarvoor voorziene aansluiting te fixeren, kan de zuigfunctie worden omgekeerd in het blazen van de luchtstroom. Denk nu niet dat je hierdoor ook een nieuwe bladblazer in huis hebt gehaald, maar de blaasfunctie is wél een ideale meevaller als je ergens in het atelier iets wilt reinigen waar je net niet makkelijk bij kan of je overall eens goed wilt ontstoffen.
 • kraantjeKRAANTJE
  Sommige nat- en droogzuigers zijn voorzien van een kraantje onderaan dat je kan openen om de inhoud te legen. Handig om de stofzuiger te verrijden tot bij een afvoerrooster.