naar top
Menu
Logo Print

PREFAB IN HOUTSKELETBOUW

Bij prefab in houtskeletbouw worden de verschillende onderdelen van de woning op voorhand gemaakt en getransporteerd naar de locatie. Prefab in houtskeletbouw is een veelgebruikte methode en heeft bovendien tal van voordelen. 

KORTE BOUWTERMIJN

prefab hout

Door prefab houtelementen te gebruiken is de woning vaak op één dag water- en winddicht. Bij een verbouwing wordt de eventuele werfhinder ook beperkt tot een minimum.

GEEN BUDGETTAIRE VERRASSINGEN

Wanneer je een een goede kosteninschatting kan maken, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Daarnaast is deze manier van werken niet langer afhankelijk van het weer. Verder worden ook de onvoorziene omstandigheden gemeden.

ECOLOGISCH EN DUURZAAM

prefab hout

Prefab houtbouw is duurzaam en ecologisch verantwoord. Hout isoleert perfect, dus er kan efficiënter gewerkt worden met energie bij het verwarmen van de woning. Bij de verwerking van hout heeft men nauwelijks fossiele brandstoffen nodig.

COMFORTABEL

Omdat houtskeletbouw een droogbouwtechniek is, komt er weinig water aan te pas. De houtbouw heeft dus geen droogtijd nodig. Anders dan bij de traditionele bouw, spaart dat al snel enkele duizenden liters water.

AANGENAAM WONEN

De goede isolerende eigenschappen, het ontbreken van koudestraling en het vochtregelurend vermogen zorgen voor een aangename gevoelstemperatuur.