naar top
Menu
Logo Print

WAT HEB JE NODIG OM TE SCHILDEREN?

schilderenSchilderen doe je niet in 1-2-3. Er zijn een aantal stappen die je telkens volgt om tot een mooi resultaat te komen. Vertrek altijd van een schone, egale ondergrond. Even met de spons erover is echt niet voldoende. Schimmelplekken moet je behandelen. Het onderliggend vochtprobleem pak je aan. Barsten en putjes in de muur vul je op. Een oude afbladderende verflaag schuur je weg. En dan al het schuurstof verwijderen. De ondergrond ontvetten. De kamer vrij maken en de ondergrond afdekken met een folie of doeken … Er komt dus heel wat bij te kijken. En de verf wil je enkel daar waar het moet! Pak het verstandig aan en breng schilderstape aan, zodat de delen die niet in de verf mogen staan, beschermd zijn. Kies de tape ook in functie van de ondergrond. Met welk verfgereedschap ga je nu precies aan de slag? En hoe reinig je al je materiaal? Onderstaand vind je heel wat info die je beslist zal helpen om je bij de volgende schildersklus optimaal voor te bereiden.

voorbereidenONDERGROND VOORBEREIDEN

Welke stappen moet je ondernemen om de ondergrond voor te bereiden op je volgende schildersklusje?

tapeSCHILDERSTAPE

Breng altijd schilderstape aan ter bescherming van de onderdelen die je niet in een likje verf wil stoppen.

verfgereedschapVERFGEREEDSCHAP

Niet elke verfklus is hetzelfde: kies telkens de gepaste verfkwast of -rol.

reinigenSCHILDERSGERIEF REINIGEN

Wat te doen met al je schildersmateriaal na het verven?

Wij maken een filtersysteem waarmee je je borstels kan uitspoelen. Het water kan je een paar keer hergebruiken vooraleer je het naar het containerpark brengt. 

BESTEL HET BOUWPLAN 

schilderstas

SCHILDERSTARTPAKKET IN DOBBIT TV TAS

Via dit handig en volledig samengesteld schilderstartpakket van DOBBIT tv kan je meteen starten met schilderen. Bovendien zijn alle onderdelen verzameld in een unieke DOBBIT tv tas! 

BESTEL SCHILDERSPAKKET

ladderlimbLADDERLIMB

Met de ladderlimb werk je veilig op hoogte. Gesukkel op de ladder is verleden tijd. De ladderlimb past in de sporten van vrijwel iedere ladder. Hang je emmer, je verfpot of je werkbak aan de karabijnhaak en je hebt de handen vrij. Perfect voor schilderwerken, schoonmaak, bouw en onderhoud.

BESTEL LADDERLIMB

VIND DE GOEIE VERF: