naar top
Menu
Logo Print

WELKE ZONWERING KIEZEN VOOR JE VERANDA

Een screen is de enige soort zonwering die effectief is tegen de warmte van de zon. Het zorgt ervoor dat de veranda aangenaam koel blijft. Bovendien heb je geen last van hinderlijke reflecties. Daarnaast kun je hiermee nog eens de schadelijke UV-straling tegenhouden.

GLASVEZELDOEK
POLYESTERDOEK
WELKE KLEUR VOOR DE PROFIELEN?

GLASVEZELDOEK

glasvezeldoekDeze doeken bestaan uit glasvezeldraden die gecoat zijn met PVC. Maar, door het zware gewicht zijn ze in de meeste gevallen enkel nuttig voor verticale screens.

Wanneer je ze gebruikt om horizontaal te leggen, zouden ze te snel gaan doorzakken. Er kunnen ook plooien ontstaan wanneer het doek lang niet uitgerold is geweest. Maar die verdwijnen na verloop van tijd.

POLYESTERDOEK

polyesterdoekHet belangrijkste voordeel van een polyesterdoek is dat het een stuk lichter is dan een glasvezeldoek. Hierdoor gaan ze niet snel doorhangen en kunnen ze zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt. Ze hebben een hoge vormvastheid en zijn daarnaast ook geschikt voor grote overspanningen.

WELKE KLEUR VOOR DE PROFIELEN?

profielenDe profielen voor een veranda screen zijn in alle RAL kleuren verkrijgbaar. RAL is een coderingssysteem om kleuren van verf en andere coatings te definiëren. Doordat het mogelijk is om ze in dezelfde kleur te krijg als het materiaal van de veranda, vallen ze niet op na montage.

Op die manier vormen ze één geheel met de bestaande veranda. Maar de eigenschappen van het doek, hangen in grote mate vast aan de keuze van het kleur. Hoe donkerder de kleur, hoe meer licht wordt tegengehouden. Hoe dichter de structuur van het doek, hoe minder inkijk. Zo wordt de keuze van het doek dus belangrijk.