naar top
Menu
Logo Print

SCHEUREN IN JE MUUR VULLEN

Om scheuren te vullen, ga je ietwat anders te werk dan bij kleine gaatjes. Een smal scheurtje moet je eerst wat meer openbreken met een breekmes, zodat je hem zo meteen goed kunt vullen.

Houd je hand daarbij stevig tegen de muur aan; zo loop je het risico niet dat je breekmes uitschiet en je jezelf kwetst.

scheurZit je met een bredere scheur, dan kleef je er een strook glasvezelgaas over; dit functioneert zoals bewapening bij beton en verhindert dat trekkrachten het pleister opnieuw zouden doen scheuren.

gaasVervolgens breng je vulmiddel aan over het gaas, tot het helemaal bedekt is. Nadat je alles mooi uitgeëffend hebt, is de scheur niet meer te zien.

hoekDeze techniek kun je ook toepassen op scheuren in hoeknaden. In dat geval werk je, nadat je glasvezelgaas aangebracht hebt over de scheur, eerst één kant af. Laat die drogen en begin daarna pas aan de andere kant.

scheuren

Een hoekscheur kun je ook herstellen met kit (acrylaatkit indien je er daarna over wilt schilderen). In dat geval hoef je niet met glasvezelgaas te werken, maar breng je eerst een laag licht en flexibel vulmiddel aan.

Wanneer die laag uitgedroogd is, kit je de naad af. Smeer het middel goed uit, zodat de naad effen is; dat doe je het best gewoon met je vinger, en eventueel wat zeepsop.