naar top
Menu
Logo Print

KLEINE GATEN IN JE MUUR VULLEN

Hoewel de allerkleinste gaatjes met het blote oog soms bijna niet te zien zijn, is het van belang dat je ook deze opvult voor je je wand afwerkt met verf of behang. Daarnaast kan een dekkende verf helpen om een perfect resultaat te bekomen.

oneffenhedenOm minuscule oneffenheden op te sporen, kan je wat verlichting gebruiken. Duid de bewuste plaatsen aan met potlood, zodat je ze gemakkelijk terugvindt.

plamuurBreng wat vulmiddel op je plamuurmes aan en strijk het over de beschadiging. Afhankelijk van de diepte zullen één of twee laagjes normaliter volstaan. Lees na op de verpakking of je eventueel rekening moet houden met een droogtijd tussen de lagen.

holteEen kleine holte zul je beetje bij beetje moeten vullen door het middel erin aan te brengen in een hoek van ongeveer 45 graden. Hoe meer product je toevoegt, hoe kleiner je die hoek maakt. Doe dit in verschillende richtingen, tot de holte gevuld geraakt. Verwijder daarna het overtollige product door je plamuurmes er rechtop overheen te trekken.

uitvlakkenUitvlakken doe je dan met de pleisterspaan (bij zeer kleine gaatjes is dit echter niet nodig).

uitdrogenNa het uitdrogen kun je eventueel nog lichtjes opschuren voor een perfect resultaat.

TIP: Lees ook dit artikel over hoe je gaten vult in 5 stappen.