naar top
Menu
Logo Print

JE TERRAS PLAATSEN OF GEVEL BEKLEDEN MET iCLIPS

MAKKELIJK GEPLAATST EN ZONDER ZICHTBARE SCHROEVEN

Niets is zo mooi als een terras met planken. De look van hout zorgt voor een perfecte overgang tussen binnen en buiten. Met iCLIPS kan je kiezen tussen (thermisch gemodificeerde) den of es, of één van de drie kleuren houtcomposiet. Dankzij het ingenieuze kliksysteem is het plaatsen bovendien erg gemakkelijk.

VOOR JE TERRAS
VOOR GEVELBEKLEDING

Deel dit artikel op Facebook

VOOR JE TERRAS

OP JE OUD TERRAS

terras i-clips

Om het terras zonder zichtbare schroeven te plaatsen, maken we gebruik van planken met een kliksysteem. Je legt eerst de rails, om de 50 cm, vervolgens klik je de planken erop.

Heb je al een vlakke vloer, dan kan je de rails gewoon uitleggen. Let erop dat de clips in een rechte lijn liggen.
Kleef wel een rubberen strook onder de rails, zo demp je het contactgeluid.

I-clips terrasJe kan online berekenen hoe je de rails moet leggen voor jouw terras. De 3D-projectplanner vind je op www.i-clips.com.

Je kiest voor hout of voor composiet. De planken hebben steeds een dubbele groef aan de onderzijde. Daarmee klik je ze vast op de clips.

OP POOTJES

i-clips terras pootjes

Heb je nog geen vlak terras, of kies je voor een verhoogd terras, dan kan je gebruikmaken van poten. Op die poten komen balken, op de balken dan weer de rails.

Doordat je, met een schroef, de poten eenvoudig in de hoogte kan verstellen, is het kinderspel om je terras vlak te leggen.

VOOR GEVELBEKLEDING

RAILS IN EEN VLAK

gevel i-clips

Het kliksysteem kan je ook gebruiken om een gevelbekleding aan te brengen. De rails komen dan tegen de muur. Om de rails in één vlak te kunnen ophangen, plaats je eerst een lattenwerk. Schroef om de 50 cm een lat tegen de muur.

Span een metserskoord en controleer dat alle latten tot net tegen de koord komen. Schuif afstandsblokjes achter de latten om daarvoor te zorgen.

gevel i-clips

Als de latten gelijkliggen, kan je er de rails op vastschroeven met de meegeleverde schroeven. Controleer met een waterpas dat de clips op de verschillende rails even hoog hangen voor je ze vastzet.

KLIKKEN

klikken

Ook de balken voor de gevelbekleding hebben aan de achterzijden een ingefreesde gleuf. Die klikt eenvoudig op de clips. Er is wel wat verschil: er is maar één gleuf per plank en de clips staan dichter bij elkaar.

De muur bekleden is dan ook eenvoudig. Hou wel rekening met een paar richtlijnen. Let erop dat de naad tussen twee planken steeds aan een clip is. Zorg steeds voor een uitzetvoeg van een 3-tal millimeter. Moet je een hoek bekleden, zaag de planken dan netjes in verstek.

BURGER ET CIE

BURGER ET CIE

ZI BOIS L'ABBESSE \N
68660 LIEPVRE
+33389589121
-