naar top
Menu
Logo Print

DOBBIT tv

DOBBIT tv vanaf 16 december ook op Belgacom
magazine
DOBBIT tv vanaf 16 december ook op Belgacom

DOBBIT tv is het doe kanaal waar actieve kijkers sinds april 2013 terechtkunnen voor praktische tips en originele ideeën voor huis en tuin. DOBBIT tv is een spin-off van het doe-het-zelfmagazine Dobbit, dat als eerste Belgische magazine een eigen televisiezender lanceerde. De themazender brengt zelfgemaakte, Vlaamse content met focus op doe-het-zelven, bouwen, verbouwen, decoratie en tuin aangevuld met andere topics zoals technische opleidingen, productspotter en demo's.

Belgacom TV
DOBBIT tv is van meet af aan 24 uur per dag, 7 dagen per week te zien op Telenet kanaal 45.
Niet-Telenetabonnees kunnen de programma's live bekijken via hun pc, tablet of smartphone op www.dobbit.tv. Van bij de lancering kon de nieuwe themazender rekenen op een hoog aantal trouwe kijkers, wat Belgacom deed besluiten om ook DOBBIT tv in zijn zenderaabod op te nemen. DOBBIT tv is vanaf maandag 16 december voor alle Belgacom TV-klanten in het basisaanbod beschikbaar op kanaal 191.
Een logische stap in de multimediale strategie om de digitale zender nog sterker te profileren op de Vlaamse tv-markt.

Succesvolle themazender
De jongste kijkcijfers bevestigen het succes van het doe kanaal. Van bij de lancering was het duidelijk dat een onverwacht groot aantal Telenet-kijkers de themazender konden waarderen. Vandaag kan DOBBIT tv uitstekende kijkcijfers voorleggen.

– 1.500.000 Vlamingen hebben reeds afgestemd op DOBBIT tv
– 100.000 kijkers per dag
– 420.000 kijkers per week

DOBBIT tv scoort t.o.v. het gemiddelde van de Vlaamse kijkers bijzonder goed bij de jongvolwassenen, de leeftijdscategorie van 15 tot 34 jaar en de mannelijke kijkers. Deze doelgroep staat voor de gezinnen voor wie bouwen en verbouwen meer en meer een doe-verhaal wordt. Meer zelf doen, in samenwerking met professionals en verschillende vakmannen, is een uitstekende manier om de kosten te beperken en om een project toch tot een goed einde te brengen. DOBBIT tv sluit dankzij zijn gespecialiseerde en gerichte content nauw aan bij deze nieuwe trends.

De sterke kijkcijfers hebben ook een positieve weerslag op de losse verkoop van Dobbit Magazine die sinds de lancering van de zender met 25% gestegen is. 
Reacties
 • Bericht van Rosman op 10/05/2014:
  Bravo pour vos émissions Dobbit TV. Dommage qu'il n'y a pas de sous-titres en français. Cordialement.
 • Bericht van Florin op 22/01/2015:
  Dommage que n'est pas sous-titré en français. Même sans ca je passe mon temps sur cette chaine.
 • Bericht van Samy op 07/02/2015:
  A quand enfin dobbit en français!!!
 • Bericht van Michel Boyac op 08/05/2016:
  Nous voulons une Dobbit TV aussi. Proposez vos service a Free !!!
 • Bericht van Kevin op 04/06/2016:
  Bonjour, j'aimerais devenir téléspectateur de dobbit TV, mais cela ne dépend pas de moi mais de Proximus, car il de déverse pas notre région (5560 Mesnil st Blaise) en HD, donc je n'ai pas accès à votre chaîne que j'ai découvert chez des amis. Est-il possible d'y avoir accès autrement? Merci d'avance,

DOBBIT

PM REGIE

+3250240404
+3250240445