naar top
Menu
Logo Print

Workshop VLOER & BINNENDEUREN

Je vloeren en binnendeuren maken van je huis een thuis, maar na de grote (ver)bouwkosten vormen ze de eerst post waar op wordt bespaard. Tenzij je ze zelf plaatst!

Kom naar de Zelfbouwbeurs op 21/04/2018
Gratis workshops om 10:00 uur en om 14:00 uur!

tips en tricks om zelf je vloeren te leggen

Tijdens onze workshop tonen we je de tips en tricks om zelf je vloeren (parket, laminaat en vinyl) te leggen Èn om je binnendeuren op te meten en te plaatsen. We helpen je bij de keuze voor de juiste vloeren voor jouw situatie (kinderen, huisdieren, renovatie of nieuwbouw) en kunnen je laten zien hoe je zelf je interieur compleet maakt met een gewone verfdeur of een designdeur.

Houtshop Van Der Gucht geeft je hieronder alsvast enkel nuttige tips.

BINNENDEUREN

Hoe meet je een deuropening?Hoe meet je een deuropening?

Een deuropening meten: een fluitje van een cent? Of toch niet? Wil je later niet voor verrassingen komen te staan, zorg er dan voor dat je je deuropening correct opmeet. Wij vertellen je alvast hoe je best te werk gaat:

Basisregel :

Openingshoogte -3cm = deurhoogte

Openingsbreedte -6cm = deurbreedte

1. Verwijder eventueel bestaande kozijnen.

2. Meet drie keer de openingsbreedte (bovenaan, in het midden en onderaan) en twee keer de openingshoogte (links en rechts). Noteer zorgvuldig alle maten. Controleren kan nooit kwaad!

3. Controleer de haaksheid van de opening.

4. Meet voor de breedte van het kozijn op verschillende plaatsen de muurdikte en noteer alle maten. Bij verschillen in de muurdikte links en rechts vermeld je steeds aan welke kant de scharnierzijde is.

5. Noteer de draairichting. De deur staat altijd gelijk met de muur aan de openingszijde. Maak bij voorkeur een tekening om zeker misverstanden te vermijden.

Tip: Moet je woning voldoen aan de EPB-norm inzake ventilatie? Laat het dan steeds op voorhand weten bij je offerte-aanvraag!

VLOER

plaatsing van je laminaat-, vinyl- of parketvloer10 gouden tips voor de plaatsing van je laminaat-, vinyl- of parketvloer

1. Meten is weten! Meet vooraleer je begint de ruimte nauwkeurig uit.

2. Kies je voor een gelijmde plaatsing? Controleer dan of je spatel de juiste tand heeft.

3. De ondergrond moet goed droog zijn voor je je vloer begint te leggen (chape 2%, anhydriet 0,5% restvocht). Enkel een carbuurmeting is accuraat, andere metingen zijn louter indicatief.

4. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak is, al dan niet door te egaliseren of uit te vullen.

5. Een stevige ondergrond is elementair. Test of tegels bvb niet los liggen of voer een krastest uit op chape.

6. Leg nooit een dubbele laag mousse bij laminaat of vinyl, dit heeft catastrofale gevolgen voor klikverbindingen.

7. Controleer je ondervloer! Controleer je ondervloer! Controleer je ondervloer! We kunnen het niet genoeg herhalen! De ondervloer is de basis van alles. Zonder de juiste ondervloer, kan je geen goede plaatsing van je laminaat-, parket- of vinylvloer uitvoeren.

8. Voor een stevige basis van de vloer en de klikverbinding laat je de kopse voegen best verspringen met een minimum van 15 tot 20 cm.

9. Respecteer de speling rondom de planken. Laminaat en vinyl zetten uit in de vier richtingen.

10. Sla de goede raad van de makers van je vloer niet in de wind en volg de richtlijnen op de verpakkingen. De leverancier heeft zelf uitvoerig getest hoe je zijn vloeren best plaatst. Via de richtlijnen vertalen ze dit naar de plaatser zelf.

Frank van Dyckelaan 16, 9140 Temse

Praktische info

Wanneer : Zaterdag 21 april 2018
Waar : Frank van Dyckelaan 16, Temse
Inkom : GRATIS, zonder voorinschrijving
Hongertje : Er is een foodtruck met frietjes

HOUTSHOP

HOUTSHOP

KAPELANIELAAN 7
9140 TEMSE
+3237713031
+3237713544