naar top
Menu
Logo Print

5 AANDACHTSPUNTEN BIJ HET PLAATSEN EN RENOVEREN VAN EEN PLAT DAK

Of je nu een plat dak renoveert of een volledig nieuw exemplaar plaatst, alle details moeten in orde zijn als je niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan. Vochtproblemen of scheuren en blazen in je roofing zijn immers problemen die nog steeds vaak voorkomen. Met de juiste producten en de juiste, tijdige behandeling zijn deze echter in no time verholpen. We geven je in dit artikel oplossingen mee voor een perfect geplaatst of gerenoveerd dak.

Deel dit artikel op Facebook

BESTEED VOLDOENDE AANDACHT AAN DE AFWERKING
MAAK DE MOEILIJKE HOEKJES EN KANTJES WATERDICHT
HEB OOG VOOR SCHEUREN EN NADEN
REPAREER BLAZEN EN SCHEUREN IN JE ROOFING
HOE VERWEERDE ROOFING RENOVEREN

BESTEED VOLDOENDE AANDACHT AAN DE AFWERKING

afwerkenGa je een nieuw plat dak plaatsen of een oud plat dak renoveren? Zorg er dan altijd voor dat het goed is afgewerkt. Besteed daarom voldoende aandacht aan het voorzien van ventilatie, het afwerken van de dakranden en het waterdicht maken van eventuele aansluitingen met een muur.

Die dakafwerking zorgt voor een waterdicht dak waarmee je zelfs op lange termijn vochtproblemen vermijd in je woning, tuinhuis, …

Lees meer

MAAK DE MOEILIJKE HOEKJES EN KANTJES WATERDICHT

moeilijke hoekjesEen plat dak wordt vaak voorzien van details zoals dakkoepels, opkanten, waterafvoeren, lichtstraten, … Deze zijn niet altijd even eenvoudig waterdicht af te werken. Dit soort dakdetails zijn dan ook vaak de oorzaak van vochtproblemen.

Met de juiste producten slaag je er echter toch altijd in deze ‘gevoelige plaatsen’ waterdicht af te werken. Enkele handige producten helpen je hierbij.

Lees meer

HEB OOG VOOR SCHEUREN EN NADEN

scheuren en nadenZowat overal kan je met lekkende naden of scheuren te maken krijgen. Denk maar aan dakgoten, afvoerpijpen, rond dakkoepels, dakrandprofielen, dakpannen, lichtkoepels, raamkozijnen,… Maar ook in je caravan of je boot kan een scheur het plezier danig vergallen.

Het spreekt voor zich dat dit voor heel wat vochtproblemen en narigheid kan zorgen. Gelukkig kan je snel en eenvoudig dit probleem verhelpen of voorkomen.

Lees meer

REPAREER BLAZEN EN SCHEUREN IN JE ROOFING

blazen en scheurenRoofingschade komt alleen voor bij platte daken. Water dat op de een of andere manier onder de dakbedekking raakt, kan niet meer weg en zit als het ware ingesloten. Dat is uiteraard nefast voor je dak: de isolatiewaarde neemt af, maar er kunnen ook schimmels opduiken en er kan vochtschade ontstaan langs de onderkant. In de winter kan het ingesloten water bovendien bevriezen, wat in de zomer dan weer tot blaasvorming leidt en uiteindelijk lekken veroorzaakt. 

Roofingschade is altijd een lokaal probleem. Je hoeft dus geen volledig nieuwe dakbedekking te plaatsen, maar het is wel belangrijk om blazen en scheuren zo snel mogelijk te repareren.

Lees meer

HOE VERWEERDE ROOFING RENOVEREN

verweerde roofingRoofing is dan wel een dakbedekking die lang meegaat, ook bitumineuze dakrollen raken op termijn beschadigd door de invloed van het weer, van de uv-stralen van de zon, … Ooit zal je dakbedekking dus toch aan vervanging toe zijn.

Maar wil je de levensduur van je dak op een eenvoudige manier verlengen? Kies dan voor een renovatie van je plat dak. Met de juiste behandeling gaat je plat dak niet enkel langer mee, je stelt ook een zware investering uit en zorgt voor minder afval. Zo is een renovatie ook goed voor je portemonnee en voor het milieu.

Lees meer

AQUAPLAN

AQUAPLAN

D'HERBOUVILLEKAAI 80
2020 ANTWERPEN
+3232483000
+3232483777