naar top
Menu
Logo Print

Android app voor Tahoma

Je huis en zonwering bedienen met je smartphone
magazine
Somfy introduceert een app voor Android, waarmee je vanop afstand het hele huis kan aansturen. Eerder was de app al beschikbaar voor Apple iOS en voor de pc. Nu kan men ook  via Android de zonwering, gordijnen, screens, rolluiken en de garagepoort beheren en automatiseren.
De app werkt samen met TaHoma Connect, een draadloze oplossing om alle geautomatiseerde toepassingen in en rond het huis te integreren. Deze toepassing laat ook toe om scenario's te maken, waardoor meerdere toepassingen in het huis ingeschakeld kunnen worden. Die scenario's kunnen gelinkt worden aan ochtend- of avondrituelen, de temperatuur alsook aan licht- of windsensoren.
Via de smartphone is men meteen op de hoogte van al die automatisatie in en rond het huis. Zo krijg je een melding wanneer bv. een rolluik geblokkeerd wordt omdat een fiets tegen het raam geplaatst staat. Een ander handige feature is als je op reis bent: via de app kun je op elk moment simuleren dat er iemand thuis is. Daarnaast kun je vanop afstand de deur of garage openen als bv. een van je huisgenoten de sleutel is vergeten.
De TaHoma Android app is nu gratis te downloaden in de Google Play Store. Apple-gebruikers vinden de app gratis in de iTunes Store en pc-gebruikers kunnen TaHoma Connect via de internetbrowser bedienen.