naar top
Menu
Logo Print

Enquête Reynaers op Batibouw

Peilen naar de bouwambities van de Belg

Reynaers Aluminium heeft de resultaten van de enquête bekendgemaakt, die de onderneming hield op Batibouw. De enquête werd uitgevoerd door iVox in opdracht van Reynaers Aluminium en peilde naar de ambitie van de Belgen inzake hun eigen woning. De respondenten werden opgedeeld in 'dromers' (personen tot 30 jaar), 'realo's' (jonge gezinnen tot 35 jaar) en 'experten' (ouder dan 35 jaar).

Die enquête toont enkele opmerkelijke zaken. Zo blijkt dat de helft van de respondenten toegeeft dat ze hun initiële plan niet kunnen uitvoeren en dus terugvallen op plan B. De belangrijkste redenen zijn bv. het gebrek aan financiële tussenkomst van de overheid (65%) en de schaarse, dure bouwgronden (44%).

Vooral de 'dromers' lijken niet langer op de overheid te rekenen: liefst 75% van hen houdt geen rekening met een tussenkomst van de overheid. Waar zij wél veel belang aan hechten om hun project haalbaar te maken is het halen van een lening (68%) en de impact van de economische conjunctuur (63%).

De oudere generaties rekenen heel wat meer op de overheid: 6 realo's op 10 doen dat, bij de experten zegt 2 op 3 dat ze steun nodig hebben van de overheid om een eigen huis te kunnen bezitten.

Een ander resultaat is dat de helft van de ondervraagden een nieuwbouwproject verkiest boven een renovatieproject. Of dat haalbaar is, is een ander verhaal: in realiteit werkt 25% aan een nieuwbouwproject, 75% koopt uiteindelijk een woning om die te renoveren.

REYNAERS ALUMINIUM

REYNAERS ALUMINIUM

+3215308500
+3215308600