naar top
Menu
Logo Print

BELISOL BIEDT EERSTE HULP BIJ RAMEN EN DEUREN

Bij de keuze van nieuwe ramen en deuren komt er heel wat op je af, want er moeten beslissingen genomen worden die de uitstraling van je gevel voor lange tijd zullen bepalen. Gelukkig hoef je er niet alleen voor te staan, want een specialist als Belisol ondersteunt het volledige proces - van het uitkiezen tot het opmeten en plaatsen - zodat je zorgeloos kunt genieten van ramen en deuren die passen bij jouw persoonlijke smaak, woning en budget. 

WELK MATERIAAL KIEZEN?

Een belangrijke vraag om te stellen is: uit welk materiaal moeten mijn ramen en deuren bestaan? De meest gangbare materialen vandaag zijn pvc, aluminium en hout. Deze beschikken over unieke eigenschappen en troeven op het vlak van isolatie, onderhoud, veiligheid en prijs.

WAAROM KIEZEN VOOR PVC RAMEN EN DEUREN?

Laten we er geen doekjes om winden: pvc is de meest budgettaire oplossing, dus voor wie vooral een lager prijskaartje van belang is, is dit de beste optie. Dat betekent echter niet dat je automatisch voor een standaard witte uitvoering hoeft te opteren; pvc bestaat in tal van kleuren en kan zelfs de uitstraling van hout of aluminium krijgen. In dat laatste geval wordt het materiaal van een speciale houtnerf- of textuurfolie voorzien. Deze folies verzekeren bovendien de kleurvastheid. Ook qua onderhoudsvriendelijkheid scoort pvc hoog; af en toe reinigen met een spons en een mild sopje volstaat.

Belisol pvcBelisol PVC

WAAROM KIEZEN VOOR ALUMINIUM RAMEN EN DEUREN?

Aluminium ramen zijn zowat even onderhoudsvriendelijk als pvc, en daarbovenop heel duurzaam. Dit stevige materiaal blijft minstens 30 jaar intact en is volledig recycleerbaar. Velen associëren aluminium met een strakke stijl en grote ramen met veel glas, maar tegenwoordig bestaan er ook klassieke uitvoeringen. Bovendien kan je aluminium raam- of deurwerk in iedere RAL-kleur krijgen, dus de keuze is niet beperkt tot standaardgrijs. Woon je aan de kust, dan laat je de profielen preanodiseren tegen zouten en zuren zodat er geen oxidatie optreedt.

Belisol aluminiumBelisol aluminium

WAAROM KIEZEN VOOR HOUTEN RAMEN EN DEUREN?

De warme uitstraling van houten ramen en deuren valt niet te evenaren; als echt natuurproduct drukt hout een unieke stempel op je gevel. Er is keuze uit tal van houtsoorten zoals meranti, afrormosia, afzelia en eik, die je desgewenst kunt laten lakken. Een laklaag zorgt meteen ook voor extra bescherming. Hout is bovendien van nature een vocht- en warmteregelaar die zowel thermisch als akoestisch zeer goed isoleert. Dat betekent dat je, in combinatie met het juiste glas, optimaal isolerende ramen krijgt.

Belisol houtBelisol hout

HOE HELPT BELISOL BIJ DE KEUZE VAN JE RAMEN OF DEUREN?

Het spreekt vanzelf dat je steeds het best nog eens te rade gaat bij een professional, die je kan bijstaan bij je keuze. Belisols adviseurs staan dan ook voor je klaar, zowel bij je thuis als in een toonzaal.

GRATIS ADVIES BIJ JE THUIS

Belisol advies thuis

Het beste advies bekom je natuurlijk wanneer de professional de situatie bij je thuis kan komen bekijken. Een afspraak maak je telefonisch of simpelweg via de website. Op basis van zijn opmetingen kan de adviseur meteen een vrijblijvende offerte uitwerken. Heb je vragen over subsidies, dan word je daarin eveneens bijgestaan, evenals bij de aanvraag ervan.

BEZOEK DE TOONZAAL

Belisol toonzaal bezoeken

Een bezoek brengen aan een Belisol-toonzaal is een absolute must, want hier maak je kennis met het bestaande gamma en kun je de producten niet alleen bekijken, maar kun je ook letterlijk 'voelen' in welke mate ze je bevallen. Daarnaast is het een goed idee om de verschillende opties, zoals veiligheidsglas, zonwering en veiligheidssloten, te overlopen voor je tot bestellen overgaat.

Belisol technische opmeting

Wanneer je keuze gemaakt is, gaat alles vanzelf; de technische opmeters komen bij je langs en geven de bestelling op maat door. Je ramen en deuren gaan in productie en worden aan verschillende kwaliteitstests onderworpen. Pas als ze aan de strenge normen voldoen, vertrekken ze naar de werf.

HOE VERLOOPT DE PLAATSING VAN JE RAAM OF DEUR?

Vakmannen van Belisol zullen altijd volgens hetzelfde stappenplan te werk gaan, zodat de plaatsing volgens de normen gebeurt. Bij het arriveren op de werf zullen eerst en vooral de openingen opnieuw afgemeten worden ter controle. Dan worden de oude ramen en deuren uitgebroken. Het nieuwe raam wordt geplaatst en opgeschuimd met PU-schuim, waarna de beglazing erin wordt gezet. Aan de buitenkant zal men de ramen elastisch opvoegen. Op het laatst komt de werfleider langs, die samen met de bouwheer nog eens alle nieuwe producten overloopt en de werking van rolluiken, vliegramen en dergelijke uitlegt. De werf hoort uiteindelijk steeds netjes achtergelaten te worden. Je kunt nu op beide oren slapen; Belisol geeft je standaard 10 jaar garantie op de plaatsing.

Belisol plaatsingPlaatsing Belisol

BELISOL

BELISOL

LUIKERSTEENWEG 254
3500 HASSELT
+3211210098
-