naar top
Menu
Logo Print

Workshop DOUCHE & INBOUW-WC

We gaan je volledig onderdompelen in de wereld van de zelfbouw en gaan we samen een douche en inbouw-wc plaatsen. We geven je die dag een heleboel weetjes mee en geven je een duidelijk zicht op het zelf plaatsen. Kan jij je inbeelden hoe je droombadkamer er moet uitzien? Passen de toestellen in de ruimte die je voorzien hebt? Met Sack wordt je droombadkamer werkelijkheid en heb je geen gepuzzel meer : we maken een 3D-animatie, speciaal voor jou! Dankzij onze 3D krijg je een klare kijk op je nieuwe badkamer. We tekenen alles uit tot op de mm en stellen ze samen volledig op maat en volledig naar jouw keuze!

Kom naar de  Zelfbouwbeurs op 21/04/2018 
Gratis workshops om 12:00 uur en om 16:00 uur!

Plaatsen standaard douchebak

Wanneer de levering wordt uitgevoerd van de douchebak, woerden steeds alle onderdelen en toebehoren voor een volledige montage meegeleverd. Weet dat een Sack Zelfbouw-medewerker bij levering op de werf alle details met je overloopt.
Een standaard douchebak wordt met aangepaste poten rechstreeks op de betonplaat geplaatst. De douchebak wordt gepaatst NA de bezettingswerken en VOOR de chapewerken. Ook de plaatsing van de douche wordt volledig uitgelegd in onze handboek.

Tip voor het plaatsen van een douche

  • Plaatsen standaard douchebakEen douchebak in nis (tussen 3 muren) mag na bepleistering niet onder spanning geplaatst worden. Let op: de betegeling moet wel op de douchebak rusten.
  • Leg bescherming in de douchebak tot alle installatiewerken volledig afgerond zijn.
  • Op de douchebak wordt de verdere afwerking geplaatst (bv. tegels of wanden in acryl), dit garandeert de beste waterdichtheid.
  • In een ondiepe douchebak zit een grotere sifon. Reinig deze op regelmatige basis langs de bovenzijde. Zo voorkom je opstoppingen.
  • Hernieuw de siliconerand onderaan om de paar jaar om deze waterdicht en mooi te houden.
  • Zorg er zeker voor dat de douchedeur en -wand niet aan de buitenzijde van de douchebak geplaatst wordt. Zo is er meer kans dat het water op de rand van de douchebak blijft liggen en krijgt u schimmelvorming.

De meeste douchedeuren worden aan de buitenzijde voorzien van silicone en niet aan de binnenzijde. Laat de silicone een dag drogen. Controleer nogmaals of de deur soepel loopt.

  • Gebruik voor het onderhoud GEEN bijtende, zuurhoudende producten. Voorzie een aftrekker om de wanden droog te maken.

Spoel desnoods na met koud water. Warm water dat afkoelt geeft kalk.

Inbouw-WC

Inbouw-WCHet inbouwtoilet wordt altijd geplaatst in de ruwbouw-fase en wordt dan ook door onze Sack Zelfbouw technieker geleverd samen met het ruw sanitair zelfbouwpakket.

Belangrijk is dat de inbouw-WC rechtstreeks wordt bevestigd op de betonplaat (niet op de chape)!

De afvoer van de inbouw-WC kan direct verbonden worden met de hoofdafvoerbuis

(diameter 90 of 110). Steeds de afvoerbuis van het inbouwframe met dichtingsring aansluiten aan de hoofdafvoer.

In de Sack Zelfbouw instructieboeken wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je het inbouwframe kan plaatsen.

Frank van Dyckelaan 16, 9140 Temse

Praktische info

Wanneer : Zaterdag 21 april 2018
Waar : Frank van Dyckelaan 16, Temse
Inkom : GRATIS, zonder voorinschrijving
Hongertje : Er is een foodtruck met frietjes

SACK

SACK

FRANK VAN DYCKELAAN 16
9140 TEMSE
+3237651727
-